Миди с козе сирене и спагети
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
450 г спагети
1/2 ч зехтин
1/2 ч.л. смлян червен пипер
2 скилидки чесън, счукан
450 г миди, нарязани на четвъртинки
450 г домати - обелени и нарязани на кубчета
115 г сушени домати, в зехтин, нарязани едро, неотцедени
1/4 ч магданоз, нарязан
6 ч козе сирене, натрошено
Загрейте зехтина, пипера и чесъна на силен огън. Когато се сгорещи, добавете мидите. Разбъркайте бързо за 30-40 секунди. Извадете мидите с решетъчна лъжица, като оставите мазнината да се оттече обратно в тигана. Добавете пресните домати, сушените домати, заедно със зехтина им, както и магданоза. Запържете около една минута Изключете котлона и добавете козето сирене, като се разбърква, докато се разтопи в соса. Върнете миди в тигана със соса и се разбърква старателно. Дръжте соса на топло, докато пастата се свари. Отцедете я и смесете със соса. Поднесете топло.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ