Миди и скариди с паста пене
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 с.л. зехтин
1/8 ч.л. едросмлян червен пипер
4 с.л. магданоз, ситно нарязан
1 ч.л. сушена мента, натрошена
340 г скариди, обелени и почистени
1 с.л. бренди
3 скилидки чесън, нарязан фино
2 ч пресни домати, нарязани, белени, без семена
1 ч.л. сушен босилек, натрошен
1/4 ч бутилиран миден сос
450 г миди, много добре почистени
450 г паста пене
Настърганата кора на 1 лимон
Запържете чесъна и пипера в зехтин, докато чесънът започне да се оцветява, 2-3 минути. Добавете доматите, магданоза, босилека и ментата и оставете да заври. Намалете огъня, покрийте и варете на слаб огън за около 10 мин. Добавете мидения сок и скаридите и гответе на слаб огън за 2 минути, като се разбърква веднъж. Добавете мидите и брендито, покрийте и варете в продължение на още 2-3 минути или докато скаридите са розови и мидите се отворят. Внимателно извадете мидите от соса. Сварете пастата до степен ал денте, отцедете и сложете в топла купа за сервиране; покрийте пастата с горещия сос и разбъркайте до смесване. Сложете мидите отгоре. Гарнирайте със ситно нарязан магданоз и лимонова кора.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ