Регистрация

Миди и скариди с паста пене

Автор:
Надежда
|
Дата:
24 Apr
|
Видяна:
579
Оцени рецептата

1 с.л. зехтин

1/8 ч.л. едросмлян червен пипер

4 с.л. магданоз, ситно нарязан

1 ч.л. сушена мента, натрошена

340 г скариди, обелени и почистени

1 с.л. бренди

3 скилидки чесън, нарязан фино

2 ч пресни домати, нарязани, белени, без семена

1 ч.л. сушен босилек, натрошен

1/4 ч бутилиран миден сос

450 г миди, много добре почистени

450 г паста пене

Настърганата кора на 1 лимон

 

Запържете чесъна и пипера в зехтин, докато чесънът започне да се оцветява, 2-3 минути. Добавете доматите, магданоза, босилека и ментата и оставете да заври. Намалете огъня, покрийте и варете на слаб огън за около 10 мин. Добавете мидения сок и скаридите и гответе на слаб огън за 2 минути, като се разбърква веднъж. Добавете мидите и брендито, покрийте и варете в продължение на още 2-3 минути или докато скаридите са розови и мидите се отворят. Внимателно извадете мидите от соса. Сварете пастата до степен ал денте, отцедете и сложете в топла купа за сервиране; покрийте пастата с горещия сос и разбъркайте до смесване. Сложете мидите отгоре. Гарнирайте със ситно нарязан магданоз и лимонова кора.





Виж още от категория "Паста"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта