Месен сос по гръцки
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 кг телешка кайма
2 с.л. зехтин
4 глави лук, ситно нарязан
4 консерви (по 170 г) доматено пюре
4 скилидки чесън, счукан
1 с.л. смес от следните подправки: 4 канелени пръчици, 8 см дълги; 1 парче сушен джинджифил, 3 см дълго; 2 ч.л. жълто синапено семе; 2 ч.л. цели зърна бахар; 1 цяла червена чушка, нарязана фино; 2 ч.л. цели зърна черен пипер; 2 ч.л. цели зърна карамфил; 2 ч.л. семена от копър; 2 ч.л. семена кориандър; 2 ч.л. цяло индийско орехче, натрошено фино; 8 дафинови листа, натрошени фино
1 ч сухо бяло вино
1 с.л. сол
Прясно смлян черен пипер
Запържете месото в 1 супена лъжица зехтин, докато вече не е розово. Прехвърлете в уреда за бавно готвене. Добавете останалия зехтин в съда. Запържете лука до омекване. Прехвърлете в уреда за бавно готвене. Добавете доматеното пюре, чесъна, сместа от подправки (поставена в тензух), виното, солта и черния пипер. Покрийте. Варете на слаб огън в продължение на 8 часа. Разбърква се веднъж или два пъти по време на готвене. Охладете леко. Поднесете горещо върху паста.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ