Ментово-шоколадови сладки
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За шоколадовия блат:
1/2 ч масло или маргарин
1 ч захар
2 яйца
1 ч.л. ванилия
2 блокчета неподсладен шоколад
1/2 ч фино нарязани орехи
1/2 ч брашно
За ментовия слой:
4 с.л. масло или маргарин
1 1/2 ч пудра захар
3 с.л. евапорирано мляко
1 ч.л. ментов аромат
1 малка капка зелен оцветител за храна
За шоколадовата глазура:
115 г полу-сладък шоколад
1 с.л. масло или маргарин
За шоколадовия блат: Разбийте на крем маслото и захарта. Добавете яйцата, едно по едно, като разбивате добре след всяко. Добавете ванилията и ядките. Постепенно прибавете брашното, като внимавате да не разбърквате прекалено. Разтопете шоколада. Добавете го в тестото и разбъркайте до гладкост. Изсипете в намазана с масло квадратна тавичка. Разпределете равномерно по дъното и стените. Сложете в микровълновата за 7-8 мин. на висока мощност, като завъртате тавичката на всеки 3 мин. Оставя се да се охлади. За ментовия слой: Разбийте на крем маслото и захарта до побеляване. Добавете млякото и се разбърква, до гладкост. Добавете ароматите и достатъчно оцветител, така че да се получи светло-зелен цвят. Намажете равномерно върху охладения сладкиш. Оставете ментовия слой да стегне преди да добавите шоколадовия. На шоколадовия: Разтопете шоколада и маслото. Разбъркайте след 1 мин. Оставете да се охлади и намажете върху ментовия слой. Оставете сладкиша да престои няколко часа. Нарежете на квадрати и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ