Регистрация

Мариновани плодове

Автор:
gabi
|
Дата:
25 Apr
|
Видяна:
1391
Оцени рецептата

3 кг праскови, круши или ябълки

1 л бял оцет

4 ч захар

500 мл вода

3 малки пръчки канела

1 ч.л. цели зърна карамфил

 

Подгответе плодовете и завържете подправките и в тензухена чанта. Смесете захарта, оцета, водата и подправките. Оставете да заври. Оставя се да ври десет минути и след това сложете плодовете. Варете, докато частично омекнат, но не напълно. Извадете плодовете от сиропа и ги сложете в горещи стерилизирани буркани. Извадете подправките от сиропа и полейте плодовете на 1 см от ръба. Стерилизирайте във вряща вода.





Виж още от категория "Консервиране"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта