Регистрация

Мариновани африкански праскови

Автор:
тодорова
|
Дата:
14 Jan
|
Видяна:
1487
Оцени рецептата

2 кг узрели праскови

3 ч нарязан лук

1/3 ч зехтин

1 с.л. куркума

1 с.л. смлян кимион

2 ч.л. счукан чесън

1 ч.л. смлян джинджифил

1 ч.л. сушен червен пипер

1/2 ч.л. пипер

1/2 ч.л. смлян кардамон

1/2 ч.л. суха горчица

1/4 ч.л. индийско орехче

1/4 ч.л. смлян карамфил

2 ч бял винен оцет

2/3 ч кафява захар

2/3 ч бяла захар

 

Запържете лука в зехтин в продължение на пет минути или до омекване. Добавете подправките и запържете леко в продължение на 2 минути. При разбъркване се добавят оцетът и захарта, след това оставете да къкри, частично покрито, в продължение на 15 минути. Бланширайте прасковите леко във вряща вода за 1 минута. Отцедете, обелете и нарежете на филийки. Добавете ги към лучената смес и оставете да къкри само докато омекнат. Прехвърля се с решетъчна лъжица в стерилизира буркан. Редуцирайте сиропа на висока температура до 1 1/2 чаши. Добавя се бавно в бурканите, така че да покрие почти плодовете. Разбърква се. Напълнете бурканите бавно със сироп, сложете капачката без да затягате и охладете. Затегнете капачките и се оставя да престои на тъмно място, най-малко 2 седмици.





Виж още от категория "Консервиране"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта