Мариновани африкански праскови
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 кг узрели праскови
3 ч нарязан лук
1/3 ч зехтин
1 с.л. куркума
1 с.л. смлян кимион
2 ч.л. счукан чесън
1 ч.л. смлян джинджифил
1 ч.л. сушен червен пипер
1/2 ч.л. пипер
1/2 ч.л. смлян кардамон
1/2 ч.л. суха горчица
1/4 ч.л. индийско орехче
1/4 ч.л. смлян карамфил
2 ч бял винен оцет
2/3 ч кафява захар
2/3 ч бяла захар
Запържете лука в зехтин в продължение на пет минути или до омекване. Добавете подправките и запържете леко в продължение на 2 минути. При разбъркване се добавят оцетът и захарта, след това оставете да къкри, частично покрито, в продължение на 15 минути. Бланширайте прасковите леко във вряща вода за 1 минута. Отцедете, обелете и нарежете на филийки. Добавете ги към лучената смес и оставете да къкри само докато омекнат. Прехвърля се с решетъчна лъжица в стерилизира буркан. Редуцирайте сиропа на висока температура до 1 1/2 чаши. Добавя се бавно в бурканите, така че да покрие почти плодовете. Разбърква се. Напълнете бурканите бавно със сироп, сложете капачката без да затягате и охладете. Затегнете капачките и се оставя да престои на тъмно място, най-малко 2 седмици.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ