Регистрация

Маникоти с месна плънка

Автор:
dobrinska
|
Дата:
20 Nov
|
Видяна:
1136
Оцени рецептата

За месната плънка:

450 г телешка кайма

1/4 ч лук, нарязан фино

3 филийки хляб, ситно натрошен

1 1/2 ч моцарела, настъргана

1 яйце, голямо

1/2 ч мляко

1 с.л. магданоз, нарязан

1 ч.л. сол

1/4 ч.л. пипер

За пастата:

225 г маникоти

За доматения сос:

115 г гъби, консерва

425 г доматен сос

340 г доматено пюре

1/4 ч лук, нарязан фино

1 скилидка чесън, счукан

4 ч вода

1 с.л. италиански подправки

1/2 ч.л. захар

1/2 ч.л. сол

1/8 ч.л. пипер

1/3 ч настърган пармезан

 

Запържете, като разбърквате каймата и първата 1/4 чаша лук в голям тиган, докато месото покафенее. Отстранете излишната мазнина. Махнете от огъня и разбъркайте с останалите съставки за плънката. Напълнете суровите маникоти. Сложете ги в ненамаслена правоъгълна тавичка. Загрейте фурната до 190 градуса. Сгорещете неотцедените гъби и останалите съставки за доматения сос с изключение на пармезана до кипене, като периодично се разбърква. Намалете огъня и оставете да къкри в продължение на 5 минути. Изсипете соса върху пълнените маникоти. Покрийте тавата с алуминиево фолио и се пече до омекване на маникотите, за 1 1/2 - 1 3/4 часа. Поръсете със сирене и охладете 5 - 10 минути преди сервиране.





Виж още от категория "Паста"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта