Маникоти Мама Леоне
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
3 ч брашно
4 яйца
4 1/2 ч.л. студена вода
Щипка сол 1 с.л. зехтин
3 ч сос за месо
1/4 ч настърган пармезан
За плънката:
3/4 ч рикота
340 г моцарела, нарязана на кубчета
3 яйца, леко разбити
2 с.л. масло
2 с.л. прясно настърган пармезан
1/2 ч.л. сол
Щипка черен пипер
Пресейте брашното в купа и направете кладенче в средата. Счупете яйцата в кладенчето и добавете водата, малко по малко, както и солта. Омесете тесто за около 10 минути. Оставете да престои, покрито, за около 1 час. Нарежете тестото на четири парчета и разточете колкото се може по-тънко. Нарежете на правоъгълници. Поставете между парчета восъчна хартия. Трябва да се получат около 12 парчета. Сварете в подсолена вряща вода със зехтин . Гответе 5 минути. Отцедете и поставете между две кърпи. Разделете плънката на 12 части. Поставете купчина плънка откъм дългия край на всеки правоъгълник тесто. Навийте на руло върху плънката два пъти. Нанесете тънък слой от соса за месо на дъното на тава за печене. Подредете маникотите на около 0,5 см разстояние и полейте с останалата част от соса. Поръсете една чаена лъжичка пармезан върху всяка маникота. Пече се в предварително загрята на 150С фурна за 15-20 минути. Отцедете рикотата. Смесете всички съставки и разбъркайте добре.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ