Регистрация

Маникоти Мама Леоне

Автор:
violeta
|
Дата:
23 May
|
Видяна:
594
Оцени рецептата

3 ч брашно

4 яйца

4 1/2 ч.л. студена вода

Щипка сол 1 с.л. зехтин

3 ч сос за месо

1/4 ч настърган пармезан

За плънката:

3/4 ч рикота

340 г моцарела, нарязана на кубчета

3 яйца, леко разбити

2 с.л. масло

2 с.л. прясно настърган пармезан

1/2 ч.л. сол

Щипка черен пипер

 

Пресейте брашното в купа и направете кладенче в средата. Счупете яйцата в кладенчето и добавете водата, малко по малко, както и солта. Омесете тесто за около 10 минути. Оставете да престои, покрито, за около 1 час. Нарежете тестото на четири парчета и разточете колкото се може по-тънко. Нарежете на правоъгълници. Поставете между парчета восъчна хартия. Трябва да се получат около 12 парчета. Сварете в подсолена вряща вода със зехтин . Гответе 5 минути. Отцедете и поставете между две кърпи. Разделете плънката на 12 части. Поставете купчина плънка откъм дългия край на всеки правоъгълник тесто. Навийте на руло върху плънката два пъти. Нанесете тънък слой от соса за месо на дъното на тава за печене. Подредете маникотите на около 0,5 см разстояние и полейте с останалата част от соса. Поръсете една чаена лъжичка пармезан върху всяка маникота. Пече се в предварително загрята на 150С фурна за 15-20 минути. Отцедете рикотата. Смесете всички съставки и разбъркайте добре.





Виж още от категория "Паста"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта