Регистрация

Манджа с гъби

Автор:
Aleksandra B.
|
Дата:
22 May
|
Видяна:
526
Оцени рецептата

За маринатата:

1 с.л. червен винен оцет

1 с.л. пресен лимонов сок

2 ч.л. дижонска горчица

1 скилидка чесън, счукан

1/2 ч.л. сос Уорчестър

малко лют сос

черен пипер на вкус

щипка сушен риган

щипка сушен естрагон

сол

85 г зехтин

680 г гъби, нарязани

1 средно голяма глава червен лук, тънко нарязан

За соса:

2 с.л. (1/4 бучка) масло

2 с.л. брашно

3/4 ч мляко

1/2 ч пилешки бульон

2 с.л. сухо шери

2 ч.л. горчица

1 ч.л. къри на прах или на вкус

Сол и прясно смлян черен пипер

6 филийки ръжен хляб

3 ч настъргано швейцарско сирене

 

За маринатата: Комбинирайте първите девет съставки в голяма купа; смесете добре. Смесете със зехтина. Добавете гъбите и лука и разбъркайте леко, така че да се покрият. Заделете. За соса: Разтопете маслото в малка тенджера на умерен огън. Прибавете брашното и смесете добре. Намалете огъня до слаб и гответе 2 минути. Смесете с млякото, бульона, шерито, горчицата и кърито на прах. Оставете да заври, като се разбърква непрекъснато. Отстранете от огъня. Опитайте на вкус и подправете със сол и черен пипер. Загрейте фурната до 180С. Подредете хляба в тавичка. Разпределете гъбите равномерно между филийките. Покрийте всяка с около 3 ч.л. сос и поръсете с 1/2 ч сирене. Пече се около 20 минути.





Виж още от категория "Основни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта