Регистрация

Макарони със сирене

Автор:
Невена Тодорова
|
Дата:
26 Nov
|
Видяна:
595
Оцени рецептата

3 с.л. масло

1 голяма глава лук, нарязан на кубчета

300 г замразен нарязан спанак, размразен и отцеден

560 г замразена царевица, размразена и отцедена

450 г макарони

1 1/4 ч настърган чедър, нарязан на кубчета

2 с.л. брашно

2 ч.л. брашно

1 1/2 ч.л. сол

1 1/2 ч.л. семена синап

1/4 ч.л. прясно смлян черен пипер

1/8 ч.л. лют червен пипер

1/8 ч.л. смляно индийско орехче

1 1/3 ч течна сметана

1 1/3 ч бита сметана

2/3 ч заквасена сметана

2 големи яйца

3/4 ч.л. сос Уорчестър

1 1/4 ч настърган чедър

 

Разтопете 3 с.л. масло в голяма тенджера на умерена температура. Добавете лука и задушете, докато омекне, около 4 минути. Добавете спанака и запържете 5 минути. Добавете царевицата и задушете, докато омекне, около 4 минути. Загрейте фурната до 180ºС. Намажете леко с мазнина правоъгълна тавичка за печене. Сварете пастата в подсолена кипяща вода до степен ал денте. Отцедете. Прехвърлят се в приготвената тава. Смесете с нарязаното на кубчета сирене. Смесете брашното, солта, синапа, черния пипер, лютия червен пипер и индийското орехче в средно голяма купа, докато сместа е без бучки. Постепенно добавете, като разбивате с телена бъркалка, течната сметана, битата сметана и заквасената сметана. Добавете яйцата и соса Уорчестър, като разбивате с телена бъркалка до смесване. Изсипете сместа върху макароните и разбъркайте. Поръсете с настърганото сирене. Печете за около 25 мин. във фурната. Извадете от фурната, оставете за 10 минути.





Виж още от категория "Паста"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта