Регистрация

Макарони със зеленчуци, сирене и сметана на фурна

Автор:
Весела Лилкова
|
Дата:
20 Nov
|
Видяна:
1782
Оцени рецептата

170 г гъби

4 ч розички броколи

1/2 ч нарязани на тънки филийки моркови

450 г макарони

2 ч лека сметана

115 г чедър

85 г настърган пармезан

1 ч нарязани орехи

Масло или маргарин

1/2 ч.л. сол

1/4 ч.л. пипер

 

Отстранете пънчетата на гъбите. Нарежете големите гъби на четвъртинки. Разтопете 1 с.л. масло в голяма тенджера на умерена температура. Запържете гъбите, заедно с пънчетата, като разбърквате за 1 мин., докато се покрият. Свалете от огъня. Добавя се 1 с.л. олио, броколите и морковите. Запържете, като разбърквате за 1 минута. Добавете 2 супени лъжици вода, покрийте и гответе 3 минути, докато зеленчуците поомекнат; отцедете. Разтопете 4 супени лъжици масло или маргарин и прибавете 3 супени лъжици брашно. Гответе 2 минути, като се разбърква веднъж или два пъти. Продължете да разбърквате и бавно добавете сметаната. Увеличете огъня леко; добавете 1 чаша пармезан и 1 чаша Чедър. Добавете 1/2 чаена лъжичка сол и 1/4 чаена лъжичка пипер. Разбърква се 2-3 минути, докато се сгъсти. Внимателно смесете сварените и отцедени макарони, гъбите, морковите, броколите и 1 ч орехи в голяма купа. Добавете соса със сирене и разклатете купата, за да се смесят. Поставете в намазана с масло тавичка за печене. Покрийте плътно с фолио и оставете в хладилника. Пече се на 190 градуса в продължение на 25 минути.





Виж още от категория "Паста"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта