Регистрация

Макарони със зеленчуци и сирене на фурна

Автор:
ivanka
|
Дата:
14 May
|
Видяна:
559
Оцени рецептата

250 г макарони

2 супени лъжици зехтин

5 чаши нарязани на кубчета зеленчуци - като гъби, тиквички, патладжан или печени чушки

1/2 чаена лъжичка семена от копър

червен пипер на люспи

2 чаени лъжички счукан чесън

700 г пикантен сос за паста

3 чаши обезмаслена настъргана моцарела или сирене

настърган пармезан

 

Сварете пастата в много вряща подсолена вода, докато омекне, но все още е хрупкава, 10 - 12 минути или според инструкциите върху опаковката. Отцедете и разбъркайте с 1 супена лъжица зехтин.

Сгорещете останалата 1 супена лъжица зехтин в тиган на средно-висока температура. Когато се сгорещи, добавете зеленчуците и семената от копър. Поръсете с 1/2 чаена лъжичка сол и се разбърква само докато зеленчуците леко омекнат, около 3 минути. Прибавете червения пипер, на вкус, чесъна и соса. Опитайте и коригирайте подправките.

Прехвърлете сместа в голяма купа. Добавете пастата и разбъркайте добре. Сложете половината макарони в плитка, намазана с масло купа за готвене. Поръсете с 1 1/2 чаши моцарела. Покрийте с останалите макарони и се поръсва с останалата моцарела. Печете на 180 градуса, покрито хлабаво с фолио, за 35 минути. Махнете фолиото и се пече докато сиренето се зачерви, 10 - 15 минути. Оставете да престои 10 минути преди сервиране.





Виж още от категория "Паста"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта