Макарони с телешка кайма на фурна
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
450 г телешка кайма
1 голяма глава лук, нарязан на кубчета
1 скилидка чесън, фино счукан
300 г кондензирана доматена супа.
1 1/2 ч вода
225 г макарони
1/2 ч.л. сол
1/4 ч.л. пипер
1/8 ч.л. лют червен пипер
430 г царевица
1/2 ч настърган чедър
Загрейте фурната до 180 градуса. В голям тиган, запържете телешката кайма, лука и чесъна на средно-висока температура, като се разбърква често, докато каймата се зачерви, около 5 минути. Отстранете излишната мазнина. Добавете доматената супа, водата, макароните, солта, черния пипер и лютия червен пипер. Оставете да заври, като разбърквате често. Намалете огъня до слаб, покрийте частично и оставете да къкри, докато макароните леко омекнат - от 6 до 8 минути. Добавете царевицата и изсипете в леко намаслена йенска тенджера с капак. Пече се 15 минути. Свалете капака и поръсете сиренето равномерно отгоре. Печете непокрито за 15 минути или докато сиренето се разтопи.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ