Макарони с гъби, сметана, бекон и пушено сирене
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Необходими продукти:
300 г макарони от вид по избор
300 г пресни гъби
1 глава лук
250 мл течна готварска сметана
1/2 палка пушено сирене
300 г бекон
сол и черен пипер
вода
олио
кашкавал или пармезан и прясна подправка по избор за гарниране
Начин на приготвяне:
Съветвам да готвите на два котлона едновременно, за да не губите излишни минути, а и да гарантирате, че ще смесите продуктите в точния момент. От едната страна сложете 3 литра вода да кипва. Добавете в нея 1 с.л. сол. През това време нарежете бекона на парченца и наситнете лука. Почистете гъбите и нарежете на тънки полумесеци.
Сгорещете тиган с 1 с.л. олио. Изипете вътре бекона и гответе докато се сгърчи и позапържи. Прехвърлете го в чиния. Водата трябва да е кипнала. Добавете пастата и варете според препоръките на опаковката. В тигана пък долейте още 1 с.л. олио и запържете лука. Щом стане прозрачен, добавете гъбите и гответе докато водата им изври. След това налейте сметаната и нарежете от пушеното сирене.
Готовите макарони прецедете през гевгир и вкарайте в тигана. Поръсете с черен пипер. Разбърквайте една минута и добавете заделения пържен бекон. Гответе докато пушеното сирене се разпадне в соса. Махнете от огъня и разпределете в порции. Гарнирайте с рендосан кашкавал или пармезан и листенце прясна подправка (босилек, магданоз или друго). Поднесете топло.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ