Люто пилешко тако
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
680 г пилешки гърди, без кожа и кости
1 средно голяма глава лук, нарязан на кубчета
2 с.л. чили на прах
1/2 ч.л. къри на прах
1/2 ч.л. смлян кимион (по желание)
1 скилидка чесън, счукан
1 ч.л. сол
1 ч.л. настъргана лимонова кора (по желание)
3/4 ч вода или вино
2 с.л. зехтин
1 с.л. олио
Смесете всички съставки, с изключение на зехтина и олиото в стъклена купа. Разбъркайте много добре, така че да се покрие хубаво месото и оставете в хладилника за 1 час. След това добавете зехтина и разбъркайте. Загрейте олиото в незалепващ тиган и добавете сместа с пилешко, като запържите на умерен огън. Покрийте и оставете водата да се отдели от месото. Свалете капака и намалете огъня до слаб и варете, докато водата почти се изпари. Сложете от сместа в средата на брашнени тортили и добавете сирене или кашкавал. Навийте на руло или прегънете на две. Поднесете с ориз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ