Люто пикантно пилешко по китайски
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
4 с.л. олио
1 стрък зелен лук
2 люти чушки или повече
1 с.л. настърган джинджифил
1 с.л. шери
2 с.л. светъл соев сос
900 г пиле
1/2 ч пилешки бульон
1 с.л. светъл соев сос
2 с.л. винен оцет
1 с.л. захар
1/2 ч.л. сол
1-2 ч.л. анасон
1 с.л. царевично нишесте
Нарежете пилето на хапки и се маринова за 15-20 минути в смес от джинджифил, шери и соев сос. Нарежете зеления лук и лютите чушки диагонално на 3-сантиметрови парчета. Смелете анасона на прах. Смесете пилешкия бульон, соевия сос, виното, оцета, захарта, солта и черния пипер. Загрейте мазнината. Добавете лука и се разбърква няколко пъти. Добавете сместа с джинджифила, шерито и соевия сос, както и пилешкото, при лука и лютите чушки и се за още 1-2 минути. Добавете сместа с пилешкия бульон и се разбърква много добре. Гответе на слаб огън, докато пилешкото омекне. Добавете царевично нишесте за сгъстяване. Поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ