Люти чушки пълнени със скариди
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1/2 ч извара
1/2 ч фета
1/2 ч зърна царевица
2 ч сварен ориз
1 ч нарязани сварени скариди
56 г чедър, настърган
30 г настъргано сирене
1/4 ч нарязан лук
1/4 ч заквасена сметана
1 ч.л. сол
12 леко люти чушки печени и обелени
2 ч галета
1/2 ч настърган пармезан
3 с.л. масло, разтопено
4 яйца
1 с.л. вода
1 ч брашно
Смесете 1/2 чаша извара и 1/2 чаша сирене и царевицата в кухненски робот и разбийте, докато царевицата вече не се вижда. Прехвърлете сместа в купа. Добавете ориза, скаридите, чедъра, сиренето, лука, сметаната и солта; заделете. Изрежете малък процеп в единия край на всяка чушка и внимателно отстранете семената; оставяйки стъблата непокътнати. Подсушете. Напълнете всяка чушка с около 1/4 чаша от сместа със скариди. Забодете с клечка за зъби, ако е необходимо. Смесете галетата, пармезана и разтопеното масло в средно голяма купа, разбърква се, докато се смесят. Заделете. Разбийте яйцата с водата в средно голяма купа. Оваляйте пълнените чушки в брашно, потопете в яйчената смес, след това покрийте с галетата. Поставят се в плитка тава с малко пространство между всяка; пече на 180 градуса за 30 минути или до златисто кафяво. Сервирайте веднага.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ