Регистрация

Люти чушки пълнени със сирене

Автор:
desislavva
|
Дата:
29 Oct
|
Видяна:
1055
Оцени рецептата

6 чилита, печени

1 с.л. зехтин

1 с.л. лук шалот, настърган

2 ч.л. чесън, счукан

2 с.л. фино нарязан пресен босилек

1 ч.л. нарязана прясна мащерка

1 ч.л. прясно нарязан розмарин

2 с.л. нарязан магданоз

1/2 ч.л. сол

1 щипка бял пипер

115 г козе сирене, натрошено

115 г настъргана моцарела

Олио за пържене

1 яйце

2 с.л. мляко

Брашно за овалване

Прясна доматена салца, по желание

 

Внимателно отстранете кожата на чушките, така че да не ги разкъсате. Направете прорез надолу от едната страна и внимателно изрежете семената. Изплакнете чушките в студена вода и отцедете на салфетки. Сгорещете зехтина в малка тенджера на умерен огън. Добавете лука и чесъна и задушете, докато омекнат, без да спирате да разбърквате, около 3 минути. Остържете сместа в купа и добавете босилека, мащерката, розмарина, магданоза, солта, черния пипер, козето сирене и моцарелата. Разбъркайте добре и оформете сместа на 6 цилиндъра със същия размер като на чушките. Поставете по един цилиндър от сместа във всяка чушка, затворете чушките с клечки за зъби и оставете в хладилника в продължение на 1 час. Загрейте олиото до 190 градуса. Разбийте яйцето с млякото и натопете пълнените чушки. Оваляйте в брашно и се запържват в гореща мазнина до кафяво, като обръщате леко с щипки. Извадете с щипките, отцедете на салфетки и сервирайте веднага, придружен от салца, ако желаете.





Виж още от категория "Пикантни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта