Люти чушки пълнени със сирене
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
6 чилита, печени
1 с.л. зехтин
1 с.л. лук шалот, настърган
2 ч.л. чесън, счукан
2 с.л. фино нарязан пресен босилек
1 ч.л. нарязана прясна мащерка
1 ч.л. прясно нарязан розмарин
2 с.л. нарязан магданоз
1/2 ч.л. сол
1 щипка бял пипер
115 г козе сирене, натрошено
115 г настъргана моцарела
Олио за пържене
1 яйце
2 с.л. мляко
Брашно за овалване
Прясна доматена салца, по желание
Внимателно отстранете кожата на чушките, така че да не ги разкъсате. Направете прорез надолу от едната страна и внимателно изрежете семената. Изплакнете чушките в студена вода и отцедете на салфетки. Сгорещете зехтина в малка тенджера на умерен огън. Добавете лука и чесъна и задушете, докато омекнат, без да спирате да разбърквате, около 3 минути. Остържете сместа в купа и добавете босилека, мащерката, розмарина, магданоза, солта, черния пипер, козето сирене и моцарелата. Разбъркайте добре и оформете сместа на 6 цилиндъра със същия размер като на чушките. Поставете по един цилиндър от сместа във всяка чушка, затворете чушките с клечки за зъби и оставете в хладилника в продължение на 1 час. Загрейте олиото до 190 градуса. Разбийте яйцето с млякото и натопете пълнените чушки. Оваляйте в брашно и се запържват в гореща мазнина до кафяво, като обръщате леко с щипки. Извадете с щипките, отцедете на салфетки и сервирайте веднага, придружен от салца, ако желаете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ