Люта туршия
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 килограм малки моркови (2 см в диаметър)
1 връзка целина
4 чушки
1 голям карфиол ( 1кг )
1 килограм малък бял лук, обелен
1 ч сол
4 л студена вода
2 л бял оцет
1/4 ч синапено семе
2 с.л. семе от целина
3 сушени люти чушки
500 г захар
1 . Обелете морковите, нарежете наполовина по дължина и след това на 4см парчета. Нарежете целината на подобни по размери парчета. Премахване семената от чушките и нарежете на 2 см ленти, 4 сантиметра дълги. Натрошете карфиола на 4 см цветчета. Разтворете солта в студена вода. Покрийте зеленчуците с този солен разтвор и се оставя за една нощ. След 12-18 часа, отцедете зеленчуците, изплакнете със студена вода и се оставя да се отцеди отново.
2. Изберете буркани със стъклени или емайлирани капачки. Измийте и изплакнете добре, след това се изсушават в топла фурна, 100°С.
3. В голяма тенджера, смесете оцета, синапеното семе, семената целина, лютите чушки и захарта. Оставя се да ври в продължение на 3 минути и след това добавете морковите и лука и се вари в продължение на 5 минути. Напълнете затоплените буркани с горещите зеленчуци и долейте с оцет в рамките на 1 см от ръба. Затворете с капачките здраво.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ