Регистрация

Люта пържена бобена каша

Автор:
Адриана Стефанова
|
Дата:
10 Jun
|
Видяна:
1100
Оцени рецептата

Необходими продукти:

300 г суров боб

вода

2 глави лук

2-4 люти чушки

6 с.л. олио

6 с.л. брашно

копърово семе - 4-5 стръка (никак не е задължително, но пък е доста вкусно с него)

пресен джоджен или магданоз

1 с.л. червен пипер

1 с.л. чубрица

1 с.л. сол + още по желание

Начин на приготвяне:

Накиснете боба от предишната вечер и след това излейте водата. Налейте нова, кипнете, варете 3 минути, излейте и заменете със студена. Кипнете отново и оставете да се вари без подправки до готовност.

Нарежете лука на полумесеци, сгорещете в голям тиган олиото и запържете лука. Добавете брашното и запържете. Започнете да наливате с черпак от бобения бульон докато се получи гъста каша. Разбърквайте през това време, за да не се образуват валци от брашното. Добавете копъровото семе, лютите чушки, нарязани на едро и останалия боб, вече отцеден от соса си. Поръсете чубрица, червен пипер и сол и гответе докато заприлича на пилешка каша. Ще отнеме около 5 минути. След това добавете и наситнена зелена подправка по избор. Махнете от котлона като последните 2-3 минути не разбърквате, за да хване традиционната за каша коричка.





Виж още от категория "Пикантни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта