Люта пържена бобена каша
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Необходими продукти:
300 г суров боб
вода
2 глави лук
2-4 люти чушки
6 с.л. олио
6 с.л. брашно
копърово семе - 4-5 стръка (никак не е задължително, но пък е доста вкусно с него)
пресен джоджен или магданоз
1 с.л. червен пипер
1 с.л. чубрица
1 с.л. сол + още по желание
Начин на приготвяне:
Накиснете боба от предишната вечер и след това излейте водата. Налейте нова, кипнете, варете 3 минути, излейте и заменете със студена. Кипнете отново и оставете да се вари без подправки до готовност.
Нарежете лука на полумесеци, сгорещете в голям тиган олиото и запържете лука. Добавете брашното и запържете. Започнете да наливате с черпак от бобения бульон докато се получи гъста каша. Разбърквайте през това време, за да не се образуват валци от брашното. Добавете копъровото семе, лютите чушки, нарязани на едро и останалия боб, вече отцеден от соса си. Поръсете чубрица, червен пипер и сол и гответе докато заприлича на пилешка каша. Ще отнеме около 5 минути. След това добавете и наситнена зелена подправка по избор. Махнете от котлона като последните 2-3 минути не разбърквате, за да хване традиционната за каша коричка.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ