Регистрация

Люта паста с миден сос

Автор:
Антони Атанасов
|
Дата:
20 May
|
Видяна:
469
Оцени рецептата

За пастата:

2 ч брашно

3/4 ч грис

5 големи яйца

1/4 ч мляко

2 ч.л. люти чушки; пюрирани

Щипка сол

За соса с миди Сен Жак

2 с.л. зехтин

2 скилидки чесън; счукан

900 г морски миди; почистени

1 с.л. пресен магданоз; наситнен

1 ч.л. сух естрагон

1 1/2 сухо бяло вино

 

На пастата:

В голяма купа, поставете всички съставки и ги омесете с електрически миксер с приставка за тесто, в продължение на 10 минути или докато се получи меко тесто. Върху равна, набрашнена повърхност разточете тестото до дебелина от 0,3 см. Нарежете тестото надлъжно на 2-см широки ленти. Окачете лентите някъде да съхнат в продължение на 2 часа (минимум). Сварете пастата до степен ал денте и отцедете. Сервира се със соса от миди.

На соса:

В голям тиган сложете зехтина и сгорещете на средно силен огън. Добавете чесъна и го запържете леко в продължение на 45 секунди или докато не започне да потъмнява. Добавете мидите и запържете само от едната страна в продължение на 1 минута. Извадете мидите и ги поставете в топла чиния. Добавете магданоза, естрагона и бялото вино в съда. Гответе съставките за 5 минути, или докато сосът се редуцира наполовина. Добавете мидите откъм суровата страна и гответе още 4 минути.





Виж още от категория "Паста"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта