Лучен пай с три вида лук и сирене Фета
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 с.л. шафраново олио
1 голяма глава жълт лук, нарязан
1 голяма глава червен лук, нарязан
2 с.л. сухо бяло вино
2 голям стрък праз, само бялата част
2 яйца, разбити
3 с.л. фино нарязан пресен магданоз, разделени
1 с.л. нарязан пресен копър или 1 ч.л. сушен
1 ч.л. сушен естрагон
115 г сирене фета, натрошено
черен пипер
1 домат, тънко нарязан на филийки
галета
Сгорещете олиото в голям тиган. Добавете жълтия и червен лук и задушете над умерен огън за 5 минути. Прибавете виното, добавете праза. Задушете още 15 мин., като се разбърква често или докато лукът стане златист и празът омекне. Отстранете от огъня. Загрейте фурната до 180ºС. В купа, смесете разбитите яйца с две супени лъжици магданоз, копъра, естрагона, фетата и черния пипер. Добавете лучената смес. Намажете с олио тавичка за пай и поръсете щедро с галета. Изсипете сместа в тавата. Подредете филийките домат по външния ръб на пая и поръсете с останалия магданоз в средата. Поръсете тънък слой галета над цялата горна част. Пече се в продължение на 40 до 45 минути или докато стегне и стане златисто отгоре. Оставете да престои 5 - 10 минути, след това нарежете на триъгълници.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ