Регистрация

Лингуини със сушени домати и чеснов сос с препечени кедрови ядки

Автор:
Симона Кръстева
|
Дата:
24 Oct
|
Видяна:
454
Оцени рецептата

3 скилидки чесън, смлян фино

1 с.л. настърган лук

1 ч.л. зехтин

1 ч сухо бяло вино

2 ч лека сметана

1 с.л. нарязан магданоз

1 с.л. нарязан босилек

2 ч.л. разтворим телешки бульон на гранули

2 ч.л. доматено пюре

1/2 ч сушени домати, фино нарязани

1/2 ч препечени кедрови ядки

450 г пресни лингуини

1/4 ч настърган пармезан

 

Кипнете вода за пастата. Препечете ядките леко в пещ или в незалепващ тефлонов тиган. В голям тиган или тенджера, запържете леко чесъна и лука в зехтина. Добавете виното и оставете да се редуцира наполовина. Добавете сметаната, а след това бульона и отново оставете да се редуцира наполовина. Добавете доматеното пюре и разбъркайте добре. Добавете босилека. Добавете препечените ядки. Разбърква се добре. Добавете сушените домати и магданоза и се разбърква. Оставете да къкри леко докато паста се свари. Сварете пастата до степен ал денте. Отцедете. Сложете пастата в съда със соса и се разбърква добре. Изсипете в голяма чиния за сервиране. Поръсете с настърган пармезан и поднесете.





Виж още от категория "Паста"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта