Лингуини с морски дарове
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
450 г лингуини
450 г скариди, обелени и почистени
450 г прясна сьомга, филе, едро нарязана на ленти
брашно
3/4 ч зехтин
1 ч праз, нарязан на тънки клечици
170 г гъби, нарязани на филийки
1/2 ч бяло вино
1 с.л. риган, нарязан фино
1 с.л. магданоз, нарязан фино
2 скилидки чесън, счукан
сол
пипер
2 с.л. масло, по желание
1 ч пилешки бульон
Сварете пастата според указанията на опаковката. Охлажда се под течаща студена вода, отцежда се отново; оставете настрана. Набрашнете леко скаридите и сьомгата. В голям тиган загрейте зехтина на силен огън, след това добавете скаридите и сьомгата и задушете за 1 минута. Добавете първо праза, после и гъбите и задушете за 1 минута след всяко добавяне. След това добавете виното, ригана, магданоза, чесъна, солта, черния пипер и маслото. Гответе 1 минута. Добавете бульона, намалете огъня и оставете да къкри за 2 минути, като добавяте още бульон, ако сместа стане прекалено суха. Добавете отцедените лингуини и разбъркайте добре, след което оставете да къкри в продължение на 1 минута. Поставете лингуините в чиния, украсете със скаридите, след това полейте всичко с останалия сос. Украсете с магданоз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ