Регистрация

Лингуини с морски дарове

Автор:
Svetly Damianova
|
Дата:
23 May
|
Видяна:
487
Оцени рецептата

450 г лингуини

450 г скариди, обелени и почистени

450 г прясна сьомга, филе, едро нарязана на ленти

брашно

3/4 ч зехтин

1 ч праз, нарязан на тънки клечици

170 г гъби, нарязани на филийки

1/2 ч бяло вино

1 с.л. риган, нарязан фино

1 с.л. магданоз, нарязан фино

2 скилидки чесън, счукан

сол

пипер

2 с.л. масло, по желание

1 ч пилешки бульон

 

Сварете пастата според указанията на опаковката. Охлажда се под течаща студена вода, отцежда се отново; оставете настрана. Набрашнете леко скаридите и сьомгата. В голям тиган загрейте зехтина на силен огън, след това добавете скаридите и сьомгата и задушете за 1 минута. Добавете първо праза, после и гъбите и задушете за 1 минута след всяко добавяне. След това добавете виното, ригана, магданоза, чесъна, солта, черния пипер и маслото. Гответе 1 минута. Добавете бульона, намалете огъня и оставете да къкри за 2 минути, като добавяте още бульон, ако сместа стане прекалено суха. Добавете отцедените лингуини и разбъркайте добре, след което оставете да къкри в продължение на 1 минута. Поставете лингуините в чиния, украсете със скаридите, след това полейте всичко с останалия сос. Украсете с магданоз.





Виж още от категория "Паста"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта