Лингуини с маслини и сушени домати
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
450 г лингуини
1/2 ч зехтин
4 скилидки чесън, счукан
1/4 ч.л. едросмлян червен пипер
2 средно големи зрели домата, обелени и нарязани
1/2 ч черни маслини - нарязани
1/4 ч сушени домати, в зехтин, отцедени и нарязани
1 ч.л. сол
1/4 ч.л. пипер
1/4 ч пресен босилек, нарязан или
1/2 ч сирене Фета, по желание
В тенджера с вряща, подсолена вода, сварете лингуините в продължение на 8 до 10 минути или до степен ал денте и отцедете добре. Междувременно в голям тиган, сгорещете половината зехтин на умерен огън; запържете чесъна, лютия пипер и пресния домат за 3 до 4 минути или докато се усети ароматът, но без да покафенеят. Добавете маслините, сушените домати, сол и черен пипер; гответе в продължение на 2 до 3 минути или докато се сгорещи. Добавете сместа при пастата, заедно с останалите масло и босилек; разбъркайте добре. Покрийте с натрошена фета, ако желаете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ