Лингуини с бял миден сос
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 консерви (180 г) смлени миди
1/2 чаена лъжичка чесън на прах
1/8 чаена лъжичка пипер
1/2 чаша нарязан лук
4 чаша горещи сварени лингуини
2 супени лъжици прясно нарязан магданоз
2 супени лъжици настърган пармезан
Отцедете мидите, но заделете течността. Напръскайте голям тиган със спрей за готвене; Поставете на умерено висока температура, докато се сгорещи. Добавете лука; сотирайте, докато омекне. Добавете заделената течност от мидите; Намалете огъня и варете 15 мин. Добавете мидите, магданоза, чесъна на прах и черния пипер. Сгорещете добре. Смесете мидите с лингуините в голяма купа. Разбъркайте и поръсете с пармезан и сервирайте веднага.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ