Лимоново пене със сьомга
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
3 ч паста пене
1 пакет паста сос
1 1/2 ч мляко
1 с.л. масло
3 с.л. лимонов сок
1 с.л. настъргана лимонова кора
2 с.л. майонеза
1/2 ч.л. сушен босилек
450 г филе сьомга
1 червена пиперка, нарязана на 4
В голяма тенджера с подсолена вода, сварете пенето в продължение на 8-10 минути или докато омекне, но все още е хрупкаво. В тенджера смесете микса за сос, млякото и маслото. Оставете да заври на умерен огън, като разбърквате непрекъснато. Намалете огъня да умерено слаб и добавете лимоновия сок и кората. Варете непокрито в продължение на 3-5 минути, като се разбърква от време на време. Смесете майонезата и босилека. Нарежете филетата сьомга на 3-4 порции, намажете с майонезената смес. Изпечете сьомгата и чушките за 5-10 минути на скара, като обръщате веднъж, докато сьомгата започне да се люспи лесно и пиперките омекнат. Нарежете чушките на ивици; отстранете кожата от сьомгата и рибата се нарязва на парчета. Отцедете пастата и я върнете в съда. Добавете чушките и соса и разбъркайте добре. Поставете пастата и соса в чиния и покрийте със сьомга. Украсете с пресни листа босилек. Сервирайте веднага.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ