Леща с ябълков чипс и къри кисело мляко
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 с.л. олио от рапица
1 голяма глава жълт лук, обелен и нарязан фино на кубчета
1 ч.л. Гарам Масала
1 дафинов лист
2 ябълки, обелена, почистена в сърцевината и нарязани фино
1 ч червена леща
2 ч пилешки бульон
За ябълковия чипс:
1 с.л. пудра захар
Сокът на 2 лимона
2 ябълки, обелени и почистени от семената
За къри киселото мляко:
1 с.л. къри на прах
1 банан, обелен, нарязан фино
2 ч кисело мляко
Сгорещете олиото в тенджера на умерено-силен огън. Добавете лука и задушете, докато омекне, около 4 минути. Добавете гарам масалата, дафиновия лист и ябълките и варете, като се разбърква непрекъснато, за още 2 минути. Добавете лещата и бульона и оставете да заври на силен огън. Намалете котлона и оставете да къкри и варете в продължение на около 25 минути или докато лещата омекне, като внимавате да не се превари. Свалете тигана от котлона, извадете дафиновия лист и коригирайте подправките на вкус. Сервирайте лещата гореща в голяма купа. Поднесете киселото мляко и ябълковия чипс отделно. За ябълковия чипс: Загрейте фурната до най-слабата настройка. Разтворете захарта в лимоновия сок в малка купа. Нарежете тънко ябълките хоризонтално на кръгове с дебелина около 0,2 см. Поставете резените ябълка в тава, застлана с пергаментова хартия и намажете леко със захаросания лимонов сок. Поставете тавата във фурната и оставете ябълките да се изсушат, около 3 до 4 часа или за през нощта. Извадете от фурната и внимателно отлепете резените ябълка от хартията. Съхраняват се в херметически затворени контейнери до поднасяне. За къри киселото мляко: Сгорещете малък тиган на умерен огън. Добавете кърито на прах и препечете, докато усетите аромата му, около 30 секунди. Отстранете от огъня. Смесете кърито на прах с банана и киселото мляко в купа за сервиране, като се разбърква добре. Оставете в хладилника до готовност за употреба.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ