Лесна студентска бобена гозба
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Необходими продукти:
1 малка глава лук
2 с.л. олио
1 малка консерва бял боб
1 малка консерва червен или черен боб
1 консерва доматено пюре (може и с парченца домати)
кимион и лют пипер на вкус
1 ч.л. захар
2 с.л. барбекю сос или кетчуп (не е задължително)
150 г кашкавал по желание
Начин на приготвяне:
Наситнете главичката лук. Сгорещете олиото в тенджерка или по-голям тиган и запържете лука. Щом стане прозрачен добавете доматения сос и захарта. Оставете да покъкри до леко редуциране. Отцедете зърната боб от соса на консервите, добавете ги в ястието и оставете да къкри още 10-тина минути. След това овкусете с кимион и лют пипер; добавете барбекю сос или кетчуп по желание, разбъркайте и махнете от огъня.
На финала можете да рендосате отгоре кашкавал.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ