Киноа със сос от гъби шийтаке
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 пакет киноа; изплакната
1 пакет гъби шийтаке, накиснати в ½ ч вода
1 средно голяма глава лук, нарязан на тънки полумесеци
4 ч вода
1/4 ч соев сос
3 с.л. арарут, разтворен в 1/4 ч вода
2 с.л. оризов оцет
Сварете киноата според указанията на опаковката. Накиснете гъбите до омекване, около 30-45 минути. Сложете две чаши вода да заври. Когато гъбите омекнат, махнете стъблата и нарежете останалото. Добавете течността от накисването, заедно с гъбите във врящата вода и варете в продължение на 30 минути. Добавете нарязания лук, варете още 5 минути. Добавете останалата вода и соевия сос и оставете да заври, добавете разтворения арарут и изключете котлона. Течността ще се сгъсти и избистри. Сервирайте върху киноа. Гарнира се с нарязан зелен лук.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ