Регистрация

Лесен ябълков пай с червени боровинки

Автор:
margarita
|
Дата:
24 Sep
|
Видяна:
839
Оцени рецептата

1 готов блат за пай

3 ч ябълки, обелени, нарязани

1/2 ч захар

3 с.л. брашно

1/2 ч.л. канела

1/4 ч.л. индийско орехче

2 с.л. масло, разтопено

450 г сос от червени боровинки

 

Подгответе блата за пай според указанията на опаковката, така че да се получат два блата. В голяма купа смесете всички съставки за пълнежа леко. Изсипете в поставения в тавичка блат. Покрийте с втория блат и слепете краищата. Направете няколко прореза отгоре. Печете на 210 градуса за 40 - 50 минути или докато се получи златисто кафява коричка и ябълките са омекнали. Покрийте ръба на блата с ленти от фолио след 20 минути от печенето за предотвратяване на прекомерно покафеняване.





Виж още от категория "Сладкиши и десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта