Регистрация

Лесен пай с праскови и ябълки

Автор:
петя добрева
|
Дата:
25 Mar
|
Видяна:
507
Оцени рецептата

2 готови блат за пай, неизпечен

1 1/4 ч захар

1/2 ч брашно

1 1/2 ч.л. подправка за ябълков пай

4 големи праскови, обелени и нарязани на тънки филийки

5 големи ябълки, обелени и нарязани на тънки филийки

2 с.л. масло

1 с.л. масло

2 с.л. захар

1/2 ч.л. подправка за ябълков пай

 

Загрейте фурната до 210ºС.

Смесете захарта, брашното и подправката в малка купа и разбъркайте добре, след което добавете нарязаните плодове и разбъркайте, така че да се покрият всички филийки. Изсипете плънката в долния блат за пай в дълбока тавичка. Притиснете 2 с.л. масло и наредете върху ябълките. Навлажнете краищата на долния блат с вода и поставете отгоре втория, като прищипете краищата. Сложете ленти от алуминиево фолио около ръбовете на съда. Смесете 1 с.л. разтопено масло и подправката за ябълков пай и намажете горния блат със сместа. Пече се на 210С в продължение на 15 минути. Намалете температурата до 200С и печете в продължение на 40 минути. Оставете да престои до желаната температура и сервирайте с ванилов сладолед и поръсено с канела.





Виж още от категория "Сладкиши и десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта