Лесен пай с праскови и ябълки
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 готови блат за пай, неизпечен
1 1/4 ч захар
1/2 ч брашно
1 1/2 ч.л. подправка за ябълков пай
4 големи праскови, обелени и нарязани на тънки филийки
5 големи ябълки, обелени и нарязани на тънки филийки
2 с.л. масло
1 с.л. масло
2 с.л. захар
1/2 ч.л. подправка за ябълков пай
Загрейте фурната до 210ºС.
Смесете захарта, брашното и подправката в малка купа и разбъркайте добре, след което добавете нарязаните плодове и разбъркайте, така че да се покрият всички филийки. Изсипете плънката в долния блат за пай в дълбока тавичка. Притиснете 2 с.л. масло и наредете върху ябълките. Навлажнете краищата на долния блат с вода и поставете отгоре втория, като прищипете краищата. Сложете ленти от алуминиево фолио около ръбовете на съда. Смесете 1 с.л. разтопено масло и подправката за ябълков пай и намажете горния блат със сместа. Пече се на 210С в продължение на 15 минути. Намалете температурата до 200С и печете в продължение на 40 минути. Оставете да престои до желаната температура и сервирайте с ванилов сладолед и поръсено с канела.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ