Лазаня със спанак и гъби
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
8 кори за лазаня
1,4 кг спанак
1 ч.л. маргарин
1 ч.л. риган
340 г рикота
Сол и пипер
170 г гъби
30 г маргарин
140 мл зеленчуков бульон
1 ч.л. соев сос
85 г настърган Чедър
Загрейте фурната до 200ºС. Сварете лазанята в много вода за 8 - 10 минути. Отцедете добре, изплакнете със студена вода. Измийте хубаво спанака със студена вода. Сложете в тенджера без да добавяте вода и задушете леко за 6-8 мин. Когато се задуши, отцедете добре и нарежете фино. Върнете в съда и овкусете. Сложете тенджерата на умерен огън, добавете маргарина и ригана, разбърква се и след това свалете от огъня. Когато спанакът се охлади, смесете с рикотата. Проверете подправките. Пригответе соса. Запържете нарязаните на тънки филийки гъби в маргарина, намалете огъня и продължете да готвите още 10 минути в покрит съд, така че повечето сок да се извлече. Добавете бульона и гответе още 5 минути. Пюрирайте в блендер за няколко секунди. Добавете соевия сос и подправете на вкус. Намажете леко с масло квадратна тавичка, напълнете с част от спанака, покрийте с две или три парчета кори лазаня и след това с гъбен сос. Повторете, завършвайки с гъбен сос. Поръсете с настъргания чедър. Печете в продължение на 35 - 40 минути. Сервирайте веднага.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ