Регистрация

Лазаня със зеленчуци

Автор:
irina
|
Дата:
29 Oct
|
Видяна:
641
Оцени рецептата

9 кори за лазаня

450 г тофу

1/2 ч доматено пюре

1 - 2 ч доматен сос

1 връзка спанак

3 с.л. хранителна мая

1/2 ч.л. сол

1 ч.л. мащерка

1 ч.л. босилек

3 с.л. олио от рапица

3 малки глави лук или

450 г гъби

3 стръка целина

1 1/2 ч карфиол (нарязан на розички)

 

Намачкайте тофуто в купа и добавете солта, хранителната мая, подправките и доматеното пюре. Накълцайте целината, карфиола, лука и запържете леко в олиото. Когато са почти готови, добавете гъбите, нарязани на парчета. Когато гъбите са готови, добавете зеленчуците с тофу и разбъркайте добре. Сварете корите лазаня във вода, до готовност. Намажете съд за печене леко с малко олио, за да се предотврати залепване. Поставете един слой кори и покрийте с доматен сос. Поставете слой от тофу / зеленчуци. Запържете спанака в тиган със съвсем малко олио. Когато омекне напълно, добавете половината в лазанята, като разпределите равномерно върху слоя. Добавете още сос, след това кори, а след това тофу и още един слой спанак. Покрийте с още сос, още кори лазаня и голямо количество сос. Загрейте фурната до около 180-190С печете около 35 минути.





Виж още от категория "Паста"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта