Регистрация

Лазаня с три сирена и зеленчуци

Автор:
Адриана Стефанова
|
Дата:
31 Mar
|
Видяна:
719
Оцени рецептата

9 кори за лазаня

1 консерва зеленчуци – микс (450 г)

1/4 ч масло

1/4 ч нарязан лук

1/4 ч брашно

1 ч пилешки бульон

2 яйца

226 г рикота

1 3/4 ч настърган пармезан

1/8 ч.л. индийско орехче

1 пакет нарязан спанак, сварен (280 г)

2 ч настъргана моцарела

 

1. Сварете корите лазаня според указанията върху опаковката. Отцедете и поставете в студена вода до готовност за употреба.

2. Отцедете зеленчуците, като запазите 1/2 чаша течност.

3. Разтопете маслото в тенджера, прибавете лука и гответе, докато омекне.

4. Прибавете брашното. Постепенно добавете запазената течност от зеленчуците и пилешкия бульон. Гответе като разбърквате, докато се сгъсти. Заделете соса настрана. 5. Направете пълнежа с рикота като комбинирате 1 яйце, рикота, пармезан, индийско орехче и зеленчуците.

6. Направете пълнежа със спанак като добавите 1/2 чаша сос и останалото яйце при спанака.

7. Подредете лазанята в леко намазана с масло тавичка с размери 23х33 см. Поставете малко сос на дъното на съда и покрийте с 3 кори лазаня. Разпределете плънката със спанак, 1/2 чаша сос и 1/2 чаша сирене пармезан.

8. Подредете още 3 кори лазаня и полейте с пълнежа с рикота, покрийте с половината моцарела и 1/2 чаша пармезан.

9. Покрийте с останалите три кори лазаня и полейте с останалия сос, моцарела и пармезан.

10. Пече се на 200ºС в продължение на 30 минути.





Виж още от категория "Паста"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта