Регистрация

Лазаня с тиква и моцарела

Автор:
margarita
|
Дата:
24 Oct
|
Видяна:
598
Оцени рецептата

1 средно голяма глава лук

1 скилидка чесън, счукан

30 г маргарин или олио

1 кг тиква

2 с.л. фино нарязан пресен градински чай

Черен пипер на вкус

Кори за лазаня, без варене

300 г настъргана моцарела

40 г настърган пармезан

300 мл заквасена сметана

2 с.л. нарязан пресен див лук

2 с.л. печени филирани бадеми

 

1. Запържете нарязаните на тънки филийки лук и чесън в маргарин до златисто кафяво. Обелете тиквата и варете, докато омекне, отцедете добре, след това намачкайте на каша.

2. Смесете тиквата, лучената смес и градинския чай. Добавете сол и черен пипер на вкус. Намажете с мазнина подходящ съд за печене. Поставете един слой кори лазаня и покрийте с една трета от сместа с тиква, след това с една трета от смесените сирена. Повторете с останалите кори и плънка.

3. Смесете заквасената сметана с дивия лук и намажете върху всичко в съда.

4. Пече се в умерена фурна за 35-40 минути, докато леко покафенее и се сготви напълно. Поръсете с бадеми. Поднесете веднага.





Виж още от категория "Паста"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта