Лазаня с рататуй
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 с.л. зехтин
1 ч тиквички, нарязани на кубчета
1/2 ч жълта тиква, нарязана на филийки
1 ч нарязани гъби
1 ч нарязана зелена чушка
1 ч червена чушка, нарязана на кубчета
1 ч небелен патладжан, нарязан на кубчета
1/2 ч нарязан лук
4 скилидки чесън, счукан
1 голяма консерва нарязани домати, отцедени добре
2 с.л. фино нарязан пресен босилек
1/4 ч.л. сушен риган, натрошен
1/4 ч.л. микс италиански подправки
4 с.л. магданоз, наситнен
1/4 ч.л. черен пипер
1/4 ч винен оцет
За пълнежа:
1 1/2 ч рикота
20 г настърган пармезан
1 яйца
12 кори за лазаня, сварени и отцедени
3 ч сос маринара
1/2 ч моцарела, нарязана на кубчета
Сос бешамел
Загрейте фурната до 180 градуса. Сгорещете зехтина в голяма тенджера. Добавете лука и чесъна. Разбърква се в продължение на една минута или две, добавете тиквичките, жълтата тиква, гъбите, патладжана и варете в продължение на 5-6 минути. Разбърквайте постоянно. Добавете доматите и подправките. Добавете виното. Оставете да заври. Намалете огъня до слаб и оставете да къкри 10 мин. Намажете тенджера с олио. Пригответе плънката. В средно голяма купа, смесете сиренето рикота, пармезана и яйцето. Разбъркайте много добре. Сложете слой сос маринара на дъното на тава. Подредете 6 листа кори лазаня. Покрийте със слой от сместа със сирене, половината зеленчуков сос и останалото сирене. Покрийте с останалите кори. Добавете много тънък слой сос маринара. Поръсете с моцарела. Изсипете соса бешамел отгоре. Покрийте с фолио и се пече 45 минути. Свалете фолиото и печете още 4-5 мин. Поръсете с настърган пармезан.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ