Лазаня с печени зеленчуци
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
225 г чушки - червени или зелени, нарязани на кубчета
1 морков - нарязани на кибритени клечки
2 средно големи тиквички - нарязани на полумесеци
1 средно голям патладжан - нарязан на кубчета
1 средно голяма глава лук - нарязана на парчета
2 супени лъжици зехтин
смлян черен пипер
6 скилидки чесън
1 ч.л. зехтин
225 г гъби - нарязани
225 г спанак - нарязан на ивици
смлян черен пипер
сол
225 г кори за лазаня
225 г рикота, без мазнини
225 г моцарела - настъргана
1/2 чаша пармезан - настърган
450 г сос за спагети
сол и черен пипер
2 супени лъжици пресен босилек
2 супени лъжици пресен магданоз
Загрейте фурната до 200 градуса. Смесете чушките, морковите, тиквичките, патладжана и лука със зехтина и черния пипер. Разстелете в тава за печене. Сложете увития във фолио чесън в ъгъла на тавата. Пече се в продължение на 30 минути и след това се разбърква. Охладете и изстискайте чесъна и разбъркайте със зеленчуците. Запържете гъбите в зехтин и добавете задушения спанак. Варете до омекване – около 3-4 мин. Полейте малко сос за спагети на дъното на тавичка за печене и подредете един слой кори за лазаня отгоре. Покрийте със зеленчуци, след това с гъби и спанак, накрая със смес от настърганите сирена. Повторете, полейте със соса и трябва да завършите със смес от сирена. Поръсете с магданоз и босилек и се пече в предварително загрята фурна до омекване на лазанята.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ