Лазаня с еленско
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
450 г пикантна наденица еленско месо
2 ч.л. лучена сол
2 ч.л. чеснова сол
1 консерва, 450 г цели домати
1 консерва (425 г) доматен сос
3 с.л. магданоз, сушен, натрошен
1 ч.л. захар
1 ч.л. листа босилек
2 ч.л. сол
1 буркан 225 г гъби, нарязани
6 кори за лазаня
450 г рикота
1/2 ч настърган пармезан
1 1/2 ч.л. листа риган
2 ч настъргана моцарела
Запържете като разбърквате наденицата, лучената и чесновата сол в тиган, докато наденицата стане светло кафява. Отцедете. Добавете доматите (с течността), доматения сос, 2 супени лъжици магданоз, захарта, босилека, 1/2 чаена лъжичка сол и гъбите. Кипнете, като разбърквате непрекъснато. Намалете огъня. Оставете да къкри непокрито, докато сместа е с консистенцията на гъст сос за спагети, около 1 час. Сварете лазанята както е указано на опаковката. Заделете 1/2 чаша от соса. Смесете рикотата, 1/4 чаша пармезан, 1 супена лъжица магданоз, 1 1/2 чаени лъжички сол и ригана. Подредете слой от половината лазаня, останалия сос, моцарелата и рикотата в ненамаслена продълговата тавичка. Повторете процеса докато се получат 2 слоя. Изсипете заделения сос отгоре, покрийте с моцарела и поръсете с пармезан. Пече се на 180 градуса в продължение на 45 минути. Оставете да престои 15 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ