Регистрация

Лазаня Болонезе

Автор:
marcheva
|
Дата:
21 Oct
|
Видяна:
637
Оцени рецептата

3 с.л. масло или маргарин

Щипка червен пипер

3 с.л. брашно

225 г лазаня

1 ч мляко

Сос Болонезе

1 ч сметана за разбиване

1 с.л. настърган пармезан

1/4 ч.л. сол

 

Разтопете маслото в тенджера, смесете с брашното. Постепенно се добавят млякото и сметаната, като се разбърква докато се сгъсти и стане гладко. Добавете сол и черен пипер. Сварете лазанята във вряща подсолена вода, според указанията на опаковката. Отцедете; изплакнете и корите се разстилат върху влажна кърпа. Намажете тънък слой сос Болонезе в правоъгълна тавичка. Покрийте със слой от половината кори лазаня, половината сос, половината бял сос и половината сирене. Повторете слоевете. Печете на 190 градуса непокрито, за 35-40 минути или докато сместа заври и отгоре е златисто кафява. Оставете да престои 10 минути. Нарежете на парчета и поднесете.





Виж още от категория "Паста"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта