Регистрация

Лазаня "Mamma Mia!"

Автор:
Lubomir Atanassof
|
Дата:
21 Dec
|
Видяна:
705
Оцени рецептата

340 г говежда кайма

450 г италиански наденички

1/2 ч лук, нарязан

2 скилидки чесън, счукан

2 с.л. захар

1 с.л. сол

2 ч.л. смлян черен пипер

2 ч.л. листа босилек, счукан

1/2 ч.л. семена див копър

1/2 ч нарязан магданоз

4 ч домати, консерва, неотцедени

340 г доматено пюре

1 с.л. сол

12 кори за лазаня

425 г рикота или извара

1 яйце

1/2 ч.л. сол

340 г моцарела, нарязана на тънки филийки

85 г пармезан, настърган

 

1. Обелете и нарежете ситно наденичките.

2. На умерен огън, запържете леко наденичките, каймата, лука и чесъна; разбърква се често, докато наденицата и каймата покафенеят хубаво.

3. Добавете захарта, 1 супена лъжица сол, босилека, копъра, черния пипер и половината от магданоза, разбъркайте добре.

4. Добавете доматите, доматеното пюре и 1/2 чаша вода; намачкайте доматите с дървена лъжица.

5. Оставете да заври, намалете огъня; оставете да къкри, покрито и от време на време се разбърква, докато се сгъсти. (Около 1 1/2 часа)

6. Сложете 3 литра вода и 1 с.л. сол в тенджера и оставете да заври.

7. Добавете лазанята и сварете до омекване.

8. Отцедете добре, изплакнете със студена вода. Отцедете върху хартиени кърпи.

9. Загрейте фурната до 190 градуса.

10. Смесете рикотата или изварата, яйцето, останалите магданоз и сол, разбъркайте добре.

11. Изсипете 1 1/2 ч от соса в правоъгълна тавичка.

12. Подредете половината лазаня, така че да се припокрива по дъното.

13. Разстелете половината смес с рикота или извара, покрийте с една-трета от моцарелата.

14. Изсипете 1 1/2 ч от соса върху сиренето; поръсете с 1/4 чаша пармезан.

15. Повторете слоевете, като се започне с останалата половина от лазанята и се завърши с 1 1/2 чаши сос и се поръсва с пармезан.

16. Разстелете останалия сос, покрийте с останалата моцарела и пармезан.

17. Покрийте с фолио и го завийте около краищата на тавата.

18. Пече се 25 минути; свалете фолиото; пече се непокрито още 25 минути или докато започне да бълбука.

19. Охлажда се в продължение на 15 минути преди сервиране.





Виж още от категория "Паста"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта