Лазаня "Mamma Mia!"
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
340 г говежда кайма
450 г италиански наденички
1/2 ч лук, нарязан
2 скилидки чесън, счукан
2 с.л. захар
1 с.л. сол
2 ч.л. смлян черен пипер
2 ч.л. листа босилек, счукан
1/2 ч.л. семена див копър
1/2 ч нарязан магданоз
4 ч домати, консерва, неотцедени
340 г доматено пюре
1 с.л. сол
12 кори за лазаня
425 г рикота или извара
1 яйце
1/2 ч.л. сол
340 г моцарела, нарязана на тънки филийки
85 г пармезан, настърган
1. Обелете и нарежете ситно наденичките.
2. На умерен огън, запържете леко наденичките, каймата, лука и чесъна; разбърква се често, докато наденицата и каймата покафенеят хубаво.
3. Добавете захарта, 1 супена лъжица сол, босилека, копъра, черния пипер и половината от магданоза, разбъркайте добре.
4. Добавете доматите, доматеното пюре и 1/2 чаша вода; намачкайте доматите с дървена лъжица.
5. Оставете да заври, намалете огъня; оставете да къкри, покрито и от време на време се разбърква, докато се сгъсти. (Около 1 1/2 часа)
6. Сложете 3 литра вода и 1 с.л. сол в тенджера и оставете да заври.
7. Добавете лазанята и сварете до омекване.
8. Отцедете добре, изплакнете със студена вода. Отцедете върху хартиени кърпи.
9. Загрейте фурната до 190 градуса.
10. Смесете рикотата или изварата, яйцето, останалите магданоз и сол, разбъркайте добре.
11. Изсипете 1 1/2 ч от соса в правоъгълна тавичка.
12. Подредете половината лазаня, така че да се припокрива по дъното.
13. Разстелете половината смес с рикота или извара, покрийте с една-трета от моцарелата.
14. Изсипете 1 1/2 ч от соса върху сиренето; поръсете с 1/4 чаша пармезан.
15. Повторете слоевете, като се започне с останалата половина от лазанята и се завърши с 1 1/2 чаши сос и се поръсва с пармезан.
16. Разстелете останалия сос, покрийте с останалата моцарела и пармезан.
17. Покрийте с фолио и го завийте около краищата на тавата.
18. Пече се 25 минути; свалете фолиото; пече се непокрито още 25 минути или докато започне да бълбука.
19. Охлажда се в продължение на 15 минути преди сервиране.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ