Кюфтенца в сос от сладки чушки
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
3 с.л. зехтин
1 голяма червена чушка, почистена от семената и нарязана на тънки ленти
1 голяма зелена чушка, почистена от семената и нарязана на тънки ленти
1 голяма жълта чушка, почистена от семената и нарязана на тънки ленти
1 голяма глава лук, нарязан на филийки
150 г говежда кайма
150 г свинска кайма
150 г телешка кайма
1 голямо яйце
1/4 ч фина галета
1/4 ч прясно нарязан магданоз
1 пакетче семена от резене, счукани
1 1/4 ч.л. сол
1/4 ч.л. черен пипер
1/2 ч черни маслини без костилките, разполовени
В тиган на умерен огън, сгорещете 1 супена лъжица зехтин. Добавете чушките и лука и гответе около 10 минути, като се разбърква от време на време, докато омекнат. Междувременно, в голяма купа, смесете каймата с яйцето, галетата, магданоза и семената резене, 1/4 ч. л. сол и черен пипер. С ръце или дървена лъжица, смесете хубаво и оформете на топчици. С решетъчна лъжица, извадете зеленчуците от тигана и ги сложете в купа и дръжте на топло. Добавете останалите 2 с.л. олио в тигана и сгорещете на средно-висок огън. Сложете кюфтетата и гответе около 15 минути, обръщайки често, докато покафенеят добре от всички страни. Върнете чушките в тигана, заедно с маслините и останалата 1/2 чаена лъжичка сол. Гответе още около 1 минута, като се разбърква, докато се смесят хубаво. За 4 порции.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ