Регистрация

Консервиран чили сос

Автор:
мария кънчева
|
Дата:
27 Nov
|
Видяна:
1526
Оцени рецептата

24 големи домата, обелени и нарязани

2 средно големи глави лук

2 ч червена пиперка, нарязана на кубчета

1 люта червена чушка, нарязана фино

1 ч захар

3 с.л. сол

3 с.л. смес от следните подправки: канела, синапено семе, дафинови листа, бахар, семена копър, карамфил, джинджифил, пипер, кориандър, хвойна, индийско орехче и кардамон

1 с.л. семена целина

1 с.л. семена синап

2 1/2 ч оцет

 

Смесете доматите, лука, сладките и люти чушки, захарта и солта в голяма тенджера. Гответе на бавен огън за 45 минути. Завържете подправките в тензух; добавете ги при доматената смес; варете, докато сместа се редуцира наполовина, около 45 минути. Докато сместа се сгъсти, се разбърква често, за да не залепва. Добавете оцета и варете бавно, докато се сгъсти до желаната гъстота. Извадете тензухената торбичка. Налейте соса в горещи буркани, като оставите 0,5 см разстояние празно. Сложете капачките. Стерилизирайте в кипяща вода за 15 мин.





Виж още от категория "Консервиране"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта