Регистрация

Консервиран пай с говеждо и зелени домати

Автор:
anita dimitrova
|
Дата:
29 Dec
|
Видяна:
1188
Оцени рецептата

450 г нарязано на кубчета телешко

1/2 ч лой

20 зелени домата, почистени от сърцевината

18 ябълки, обелени

680 г стафиди

3 с.л. канела

3/4 ч сладък плодов сок

3/4 ч смлени цитрусови плодове

6 с.л. портокалова кора

3 ч.л. сол

1 с.л. карамфил

1 1/2 ч.л. бахар

1 ч.л. джинджифил

1 ч телешки бульон

бренди, по желание

1/2 - 1 ч.л. индийско орехче

 

Покрийте месото с вода и оставете да къкри, докато омекне. Нарежете месото, лойта, доматите и ябълките наедро в чопъра. Добавете останалите съставки (с изключение на брендито) и оставете да къкри 1 час, като периодично се разбърква. Напълнете три горещи, стерилизирани 1- литрови буркана. Сложете по 2 супени лъжици бренди отгоре, ако желаете. Затворете с капачки и стерилизирайте. Съхранявайте на хладно място.





Виж още от категория "Консервиране"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта