Консервиран копър
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Пресен копър
1/2 чаша чесън, скилидки
люти чушки
2 глави лук - нарязани
1 карфиол
2 сладки чушки
3/4 чаша морска сол
10 чаши вода
Целина
буркан маслини
450 г зелен фасул
2 дафинови листа
червени сладки пиперки
малки зелени домати
3 резена моркови
1/4 чаша сайдеров оцет
1 буркан 3 л
Направете саламура, като смесите 3/4 чаша морска сол, 1/4 чаша сайдеров оцет, 10 чаши вода, нарязаните на филийки лук, чушки, целина, моркови и накъсания на розички карфиол.
Сложете плътен слой от пресен копър и чесън на дъното на буркана. Сварете зеления фасул за 3 мин. и отцедете. Подредете на слоеве всички съставки. Покрийте с още копър и чесън. Полейте със саламурата. Сложете малка чиния отгоре, за да служи като тежест и да държи всичко под саламурата. Консервирайте 10 дни на стайна температура. Съхранява се в хладилник.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ