Регистрация

Консервиран копър

Автор:
Весела Динолова
|
Дата:
28 May
|
Видяна:
1794
Оцени рецептата

Пресен копър

1/2 чаша чесън, скилидки

люти чушки

2 глави лук - нарязани

1 карфиол

2 сладки чушки

3/4 чаша морска сол

10 чаши вода

Целина

буркан маслини

450 г зелен фасул

2 дафинови листа

червени сладки пиперки

малки зелени домати

3 резена моркови

1/4 чаша сайдеров оцет

1 буркан 3 л

 

Направете саламура, като смесите 3/4 чаша морска сол, 1/4 чаша сайдеров оцет, 10 чаши вода, нарязаните на филийки лук, чушки, целина, моркови и накъсания на розички карфиол.

Сложете плътен слой от пресен копър и чесън на дъното на буркана. Сварете зеления фасул за 3 мин. и отцедете. Подредете на слоеве всички съставки. Покрийте с още копър и чесън. Полейте със саламурата. Сложете малка чиния отгоре, за да служи като тежест и да държи всичко под саламурата. Консервирайте 10 дни на стайна температура. Съхранява се в хладилник.





Виж още от категория "Консервиране"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта