Кисели краставички
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1/2 ч сол
1/4 ч оцет
2 л вода
2 дузини курнишони
Вода
1 пръчица канела
1 1/2 ч.л. цели зърна карамфил
1 1/2 ч.л. подправки за туршия
3 ч оцет
6 ч захар
Измийте и подсушете краставичките. Поставете краставиците в съд от неръждаема стомана. Добавете сол и 1/2 чаша оцет в 2 литра вода; оставете да заври и охладете. Залейте краставичките. Покрийте с чиния. Напълнете буркан с вода и сложете като тежест, да държи чинията под саламурата. Покрийте и се оставя да престои две седмици на хладно място. Отцедете, изхвърлете саламурата и нарежете краставиците на парчета от по 3 см. Покрийте със студена вода и се оставя да престои 24 часа. Изплакнете добре и отцедете. Вържете подправките в тензух; добавите ги към останалите съставки. Оставете да заври; залейте краставиците. Оставете да престои 24 часа. Отцедете, като запазите течността. Сгорещете течността и се изсипва върху киселите краставички. Оставете да престои 24 часа. Повторете последната стъпка три пъти. Сложете краставичките плътно в горещи буркани, като оставите 0,5 см разстояние празно. Извадете тензухената торбичка. Оставете водата да заври. Налейте горещия сироп върху краставичките, като оставите 0,5 см пространство. Сложете капачките. Стерилизирайте в кипяща вода за 10 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ