Кекс с тиквички в буркани
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
4 буркана с широко гърло - около 500 г
4 нови капачки
4 пръстена за капачки
За тестото:
3 белтъка, разбити
2 ч захар
1 ч маргарин, със стайна температура
2 ч настъргани тиквички
1 ч.л. ванилия
3 ч брашно
1 ч.л. сол
1 ч.л. сода за хляб
1 ч.л. бакпулвер
2 ч.л. канела
1/4 ч.л. индийско орехче
1/4 ч.л. карамфил
Загрейте фурната до 160ºС. Поставете тава за печене в средата на фурната. Преди да започнете тестото, измийте бурканите, капачките и пръстени в топла сапунена вода и оставете да изсъхнат и да се охладят до стайна температура. Намажете щедро бурканите отвътре с маргарин. За да приготвите тестото, смесете брашното, солта, содата за хляб, бакпулвера канелата, индийското орехче и карамфила. В друга купа, смесете белтъка, захарта, маргарина и тиквичките. Разделете тестото между 4 буркани (трябва да са пълни на по-малко от половината). Внимателно избършете ръбовете и поставете бурканите в тавата във фурната. Пече се 40 минути. Дръжте капачките в гореща вода до използване. Когато кексът се изпече, извадете горещите буркани от фурната един по един. Избършете ръбовете с влажна салфетка, ако е необходимо. Внимателно поставете капачките и пръстените, след това завийте здраво. Поставете бурканите върху решетка, те ще се стерилизират докато се охлаждат.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ