Регистрация

Кекс с тиквички в буркани

Автор:
Юлия
|
Дата:
10 Sep
|
Видяна:
1154
Оцени рецептата

4 буркана с широко гърло - около 500 г

4 нови капачки

4 пръстена за капачки

За тестото:

3 белтъка, разбити

2 ч захар

1 ч маргарин, със стайна температура

2 ч настъргани тиквички

1 ч.л. ванилия

3 ч брашно

1 ч.л. сол

1 ч.л. сода за хляб

1 ч.л. бакпулвер

2 ч.л. канела

1/4 ч.л. индийско орехче

1/4 ч.л. карамфил

 

Загрейте фурната до 160ºС. Поставете тава за печене в средата на фурната. Преди да започнете тестото, измийте бурканите, капачките и пръстени в топла сапунена вода и оставете да изсъхнат и да се охладят до стайна температура. Намажете щедро бурканите отвътре с маргарин. За да приготвите тестото, смесете брашното, солта, содата за хляб, бакпулвера канелата, индийското орехче и карамфила. В друга купа, смесете белтъка, захарта, маргарина и тиквичките. Разделете тестото между 4 буркани (трябва да са пълни на по-малко от половината). Внимателно избършете ръбовете и поставете бурканите в тавата във фурната. Пече се 40 минути. Дръжте капачките в гореща вода до използване. Когато кексът се изпече, извадете горещите буркани от фурната един по един. Избършете ръбовете с влажна салфетка, ако е необходимо. Внимателно поставете капачките и пръстените, след това завийте здраво. Поставете бурканите върху решетка, те ще се стерилизират докато се охлаждат.





Виж още от категория "Консервиране"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта