Кекс на пара със сушени кайсии
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
3/4 ч овесени ядки
2/3 ч брашно от кафяв ориз
1/4 ч амарантово брашно
1 ч.л. сода за хляб
1/2 ч бадеми
3/4 ч вряща вода
1 ч меласа или мед
1/2 ч.л. бадемов екстракт
1/2 ч сушени кайсии
В голяма купа, комбинирайте овесените ядки, брашната и содата. Смелете бадемите много фино в блендера. Постепенно се добавя достатъчно вода, така че да се получи 1 чаша. Без да спирате блендера, добавете меласата или меда и бадемовия екстракт. Добавете кайсиите и разбийте на пюре. Изсипете сместа при брашнената смес. Разбърква се добре. Изсипете в подходящ съд. Покрийте с восъчна хартия и завържете хубаво. Сложете съда върху решетка на дъното на голяма тенджера. Добавете достатъчно кипяща вода, така че да дойде до половината по стените на съда. Покритие тенджерата плътно и задушете на умерено-слаб огън в продължение на 2 часа. Не сваляйте капака по време на готвене. Извадете съда от тенджерата. Охладете сладкиша в съда за 15 минути, след това извадете върху решетка да се охлади напълно.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ