Кейк с ревен и орехи
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 1/2 ч захар, разделени
3 с.л. царевично нишесте
3 ч пресен ревен, нарязан на кубчета
3/4 ч мляко
1 с.л. оцет
2 1/4 ч брашно
3/4 ч масло
1/2 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сода за хляб
1/2 ч фино нарязани орехи
1 яйце, разбито
Комбинирайте 3/4 чаша захар и царевичното нишесте в тенджера. Добавете ревена. Гответе, като разбърквате на умерен огън, докато сместа заври и се сгъсти. Охладете и оставете настрана. Разбъркайте заедно млякото и оцета и оставете настрана. Комбинирайте брашното и останалата 3/4 чаша захар. Нарежете маслото в тази смес и бъркайте, докато сместа е ронлива и заделете 1/2 чаша от сместа настрана. Към останалата добавете бакпулвера, содата и ядките. Смесете яйчената и млечната смес и ги добавете към сухите съставки; разбърква се, докато се навлажнят. Разпределете 2/3 от тестото върху дъното и стените на намазана с масло разглабяща се форма за торта. Изсипете плънката с ревена отгоре. Покрийте с останалото тесто и поръсете със заделената смес с масло. Пече се в предварително загрята на 180С фурна за 50 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ