Регистрация

Кейк с меласа

Автор:
Мария Ходжева
|
Дата:
12 Nov
|
Видяна:
546
Оцени рецептата

1 ч вряща вода

1/2 ч кафява захар

1/2 ч меласа

1/4 ч мас

1 1/2 ч брашно

1 ч.л. сода за хляб

1 ч.л. смляна канела

1/2 ч.л. смлян бахар

1/2 ч.л. смлян карамфил

1/4 ч.л. сол

1 яйце, разбито

1/2 ч стафиди

 

В купа се изсипва врящата вода върху захарта, меласата и свинската мас. Разбъркайте брашното, содата, подправките и солта и се разбъркват с меласата. Добавете яйцето; разбийте до гладкост. Добавете стафидите. Изсипете в намаслена и набрашнена форма за кекс. Пече се на 190 градуса в продължение на 30 - 35 минути.





Виж още от категория "Сладкиши и десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта